Literaire Activiteiten

Sanne van der Wal

Thuiskomen

De vogels, vlinders
en mijn gedachten,
ze vliegen alle kanten op,
Maar op deze plek kom ik tot rust;
de schoonheid van het groen,
de wind die mijn haren kust.
Hier word ik stil,
zittend tussen de bomen.
Verbonden met de natuur…
een intens gevoel
van thuiskomen.

 

Over Sanne van der Wal
Sanne van der Wal; (Joure, 17 juli 1984). Na haar opleiding tot directiesecretaresse studeerde zij korte tijd aan de lerarenopleiding Nederlands en de pabo. De liefde voor taal, verhalen en gedichten was er al van jongs af aan.

“…Jarenlang worstelde ik met mijn gevoeligheid en zocht ik naar antwoorden op vragen zoals: wie ben ik eigenlijk? Wat is mijn doel? Wat bezielt mij? Met vallen en opstaan leerde ik mezelf beter kennen. Ik begon eindelijk te luisteren naar de fluisteringen van mijn hart. Tijdens mijn zoektocht deed ik waardevolle kennis en inzichten op. Ik ontdekte hoe ik die knetterende hersenpan tot bedaren kon brengen en hoe ik in contact kon blijven met mijn gevoel. Eindeloze wandelingen, meditatie en schrijven hielpen daarbij. Ik schreef en schrijf nu nog steeds gedichten over onderwerpen die mij na aan het hart liggen. De natuur, spiritualiteit en de liefde zijn mijn grote inspiratiebronnen…”

Tussen 2012 en 2014 stond zij model voor beeldhouwer Jeen Bosma. Tijdens de vele meditatieve momenten in zijn atelier in de bossen van Oranjewoud, ontstond het gedicht ‘Thuiskomen’.

Bekijk alle dichters

SLAH Nieuwsbrief

Ik meld mij aan