Literaire Activiteiten

Poëzijpaad

Het Poëzijpaad Oranjewâld, ofwel Dichterspad, in het bosgebied van Oranjewoud en Katlijk, leidt de wandelaar langs de paden van dit fraaie Zuidoost-Friese landschap. 

Op historisch belangrijke plaatsen treft men gedichten van gerenommeerde dichters en nieuw uitverkoren talent uit de regio. Het Dichterspad is een goede aanleiding om het bosgebied van Oranjewoud te betreden. Men ervaart dat de gedichten passen in de omgeving en dat de gedichten en het landschap elkaar versterken. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand en vormen een harmonie.

De dichters

ObjectenDe Bledeklauwer


De Pauw


Springend Hert

Begin van de route

Er is geen begin en geen einde van de route. U kunt de gedichten in willekeurige volgorde doen, de nummering zegt niets over een voorkeursrichting.

In Hotel- Restaurant Tjaarda, Museum Belvédère, Boekhandel Binnert Overdiep en het VVV vindt u informatie over de dichters en de route. Hier vindt u ook gratis flyers met een routebeschrijving. Of download de flyer

Wilt u uitgebreidere informatie dan kunt u het gedichtenbundeltje kopen. In dit boekje staan de gedichten, een biografie van de dichters, een vertaling van de gedichten in het Nederlands, een uitgebreide beschrijving van de route, informatie over de samenstellers en de sponsors.
De route is ruim 10 km. en kan te voet, op de fiets of per scootmobiel gedaan worden.

Route volgen op uw smartphone?

Download de gratis iziTRAVEL-app! Een rondleiding in je broekzak en zie het resultaat.

SLAH Nieuwsbrief

Ik meld mij aan