Literaire Activiteiten

Sacha Bronwasser

Sacha Bronwasser is geboren in Rijswijk (Z-H) op 24-12-1968. Ze groeide op in Zuid-Holland, Friesland, Groningen en Noord-Brabant. Ze studeerde in Breda, Parijs en Amsterdam, waar ze in 1996 een studie kunstgeschiedenis aan de UvA afrondde.

Datum

di 14 jan 2025

Tijdstip

20:00 - 22:00 uur

Locatie

Posthuis Theater

Entree

€ 15.00

Vrienden

€ 10.00

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden

In oktober 2019 debuteerde ze als romanschrijver met Niets is gelogen, dat met veel aandacht en lovende kritieken werd ontvangen. Zij was daarvoor bekend als kunsthistoricus, curator en kunstjournalist; zo schreef ze 20 jaar voor de Volkskrant, enige tijd voor Vrij Nederland en voor talloze publicaties en catalogi. In 2011 publiceerde zij Zo werken wij, een reeks portretten van hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

In februari 2023 verscheen haar roman Luister, die nog meer juichende recensies ontving. Luister is het verhaal van de volwassenwording van een au pair in Parijs in de jaren tachtig, met een verband met de terroristische aanslagen in die tijd en in 2015. Kees ’t Hart schreef in de Groene Amsterdammer: ‘Toen ik het boek uit had, heb ik een tijdje voor me uit zitten staren. Beklemd en ontroerd. Zo kan het ook, ik bedoel, zo kan het nog steeds in literatuur.’ Sacha Bronwasser komt graag vertellen over haar werk.

foto Claudette van der Rakt

 

SLAH Nieuwsbrief

Ik meld mij aan