naar Twitter account van de SLAH Naar facebook pagina SLAH Word donateur van de SLAH

 

Poëzijpaad Oranjewâld

Het Poëzijpaad Oranjewâld, ofwel Dichterspad, in het bosgebied van Oranjewoud en Katlijk, leidt de wandelaar langs de paden van dit fraaie Zuidoost-Friese landschap. Op historisch belangrijke plaatsen treft men gedichten van gerenommeerde dichters en nieuw uitverkoren talent uit de regio. Het Dichterspad is een goede aanleiding om het bosgebied van Oranjewoud te betreden. Men ervaart dat de gedichten passen in de omgeving en dat de gedichten en het landschap elkaar versterken. Cultuur en natuur gaan hier hand in hand en vormen een harmonie.  

De dichters

Begin van de route.
Er is geen begin en geen einde van de route. U kunt de gedichten in willekeurige volgorde doen, de nummering zegt niets over een voorkeursrichting.
In Hotel- Restaurant Tjaarda, Museum Belvédère, Boekhandel Binnert Overdiep en het VVV vindt u informatie over de dichters en de route. Hier vindt u ook gratis flyers met een routebeschrijving. Of download de flyer hier.
Wilt u uitgebreidere informatie dan kunt u het gedichtenbundeltje kopen. In dit boekje staan de gedichten, een biografie van de dichters, een vertaling van de gedichten in het Nederlands, een uitgebreide beschrijving van de route, informatie over de samenstellers en de sponsors.
De route is ruim 10 km. en kan te voet of op de fiets of per scootmobiel gedaan worden. Ook heel bijzonder is de route per ponykar te doen. Zie hiervoor op www.oranjewoud-per-rijtuigje.nl

Route volgen op uw smartphone ?
Download de gratis iziTRAVEL-app
Een rondleiding in je broekzak en zie het resultaat